top of page
  • Yazarın fotoğrafıSait

Yurtdışında Yüksek Lisans Eğitimi




Üniversiteyi bitirmeye yakın birçok öğrenci; özel sektörde daha iyi pozisyonlara gelmek veya akademik kariyer yapabilmek için, Yüksek Lisans hayalleri kurmaya başlar.


Günümüzde rekabetin oldukça arttığı iş dünyası için; alanında Master yapmış kişilerin bir adım önde olması kaçınılmazdır. Artık sektördeki birçok firma; yurtdışında eğitim görmüş, yabancı dili olan, uluslararası vizyona sahip kişileri tercih ediyor.


Yurtdışında yüksek lisans eğitimi almış biri olarak söyleyebilirim ki; yurtdışında master, o ülkede çalışma fırsatından yararlanmak ve iyi bir kariyer yapmak için önemli bir fırsattır.


Avantajları nelerdir?


Dünya sıralamasında yer alan üniversitelerde okuma fırsatı elde edersiniz. İlk 200’e giren Üniversitelerde dahi okuyabilme şansınız bulunmaktadır.


Sosyal ve kültürel anlamda bir deneyim yaşama imkanınız olacak. Farklı kültürde yetişmiş, farklı coğrafyalarda büyümüş insanlarla tanışıp, enternasyonal bir çevre edinebilir ve bakış açınızı genişletebilirsiniz.


Yabancı ülkede eğitim almanız Özgeçmişinizi uluslararası bir düzeye getirir.


Yüksek lisans eğitimi alırken, part time olarak çalışabilir ve günlük yaşam masraflarınızı kendiniz karşılayabilirsiniz. Yaşam masrafları (konaklama, ulaşım ve yeme-içme) hakkında detaylı bilgiye, her ülke için ayrı olarak hazırladığımız sayfalardan ulaşabilirsiniz.


Yüksek lisans eğitiminden sonra, yurtdışında yaşamış olmanın verdiği tecrübeyle, bulunduğunuz ülkeye çalışma izni için başvurabilirsiniz. Bunun yanı sıra mezun olduğunuz zaman, seçtiğiniz üniversitenin prestiji ölçüsünde, iş ortaklığı yaptığı firmalarda çalışma imkanınız da olabilir.


Peki ya ücretleri?


Muhakkak bizi en çok düşündüren faktörlerden biridir.

Çok ilginçtir ama, yurtdışındaki üniversitelerin belli bir kısmı cüzi ücretler alırken, bazıları ise hiç eğitim ücreti almamaktadır.


Yalnız sizden kendi halkından da talep ettiği sosyal güvenlik ödemelerini istemektedir (sömestr başına ortalama 150


€-300€). Bunun haricinde tek karşılamanız gereken konaklama ve yeme-içme masraflarıdır. Yukarıda belirttiğim gibi yaşam masraflarınızı da part time çalışarak karşılayabilirsiniz zaten.


Her üniversitenin, her bölümünün farklı gereksinimleri olmakta ve her biri için ayrı bir yol izlenmektedir.

Yüksek lisans başvurularında birçok öğrencinin en büyük sıkıntısı diploma not ortalamasıdır. Ama merak etmeyin en iyi üniversitelerde dahi, diploma not ortalaması düşük olanlara da mülakat şansı sunan üniversiteler vardır.


Eğer aklınıza takılan herhangi bir sorunuz olursa, iletişim bilgilerinden bize ulaşabilir veya Ankara’ daki ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.


﹟master ﹟yükseklisans ﹟yurtdışı


114 görüntüleme0 yorum
bottom of page